Boardsort.com

Your complete E-scrap resource website. LEARN - SELL - PROFIT
It is currently Sat Oct 21, 2017 12:59 am


Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: 8086 ram
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 7:32 pm 

Joined: Fri Jul 18, 2014 10:26 am
Posts: 36
I recently stripped an 8086 computer took me awile to realize I wasnt going to find a cpu chip or harddrive. I thought they were putting haddrives in them by the 8086 days. now I found only a single ram chip and it does not have gold tips I did pull all the icu chips and need to see if all I pulled can be sent in for sale when I make aq shipment. Pictures here


Attachments:
a test3.JPG
a test3.JPG [ 47.31 KiB | Viewed 624 times ]
a test2.JPG
a test2.JPG [ 93.17 KiB | Viewed 624 times ]
a test1.JPG
a test1.JPG [ 282.7 KiB | Viewed 624 times ]
a test.JPG
a test.JPG [ 256.71 KiB | Viewed 624 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 8086 ram
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 8:17 pm 

Joined: Tue Feb 03, 2015 6:57 pm
Posts: 3417
Location: Low DOS
The ram is silver/tin ram
You MAY find up to 6 of the DIP (rectangle) chips have gold legs. They'd be 386 class if they don't have a gold cap. or 8086 class if they do. cap may be on the top or bottom of the chip depending on manufacture and year.
Also; in a test 2 try to GENTLY remove the labels. A tiny 0 or 1 standard (flat) screwdriver to the corner of the label should lift it up and they peel off real easy. You may have a gold cap under them.

Rest of those are all going to be IC chips


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 8086 ram
PostPosted: Sun Sep 06, 2015 8:59 pm 

Joined: Fri Jul 18, 2014 10:26 am
Posts: 36
Thank you I havent a decent shipment yet but will plan on i9ncluding them when I do.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 8086 ram
PostPosted: Mon Sep 07, 2015 12:42 pm 

Joined: Tue Feb 03, 2015 6:57 pm
Posts: 3417
Location: Low DOS
Of course I'm assuming the two big cps in a test and 3 weren't part of the question.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 8086 ram
PostPosted: Mon Sep 07, 2015 10:16 pm 

Joined: Fri Jul 18, 2014 10:26 am
Posts: 36
nope they and the cpu were out of a pentium theyer 72 pin ram all 4 megs of it .


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: